En rad olika typer av profiler för alla tänkbara ändamål

Du kan använda dem för att lyfta, bromsa, låsa, dämpa, se mer i vår katalog


Typ 01A
Pneuma-Seal originalprofil – den mest populära profilen i USA och Asien. Profilen är konstruerad för att underlätta mekanisk fasthållning och ”foten” medger full expansion av den elastiska delen och garanterar därmed optimal spalttäckning. Finns med och utan vävarmering.

Typ 02A
I första hand konstruerad för ändlös radiell expansion inåt eller utåt där tätningen kan snäppmonteras i en skena. Kan även användas axiellt.

Typ 03A
Specifikt konstruerade för snäppmontering i ett passande spår (laxstjärt). Den veckade konstruktionen med vävarmering typ 3 jämte typ 4, ger även störst spalttäckning jämfört med andra profiler.

Typ 04A
På samma sätt som typ 3 är Pneuma-Seal typ 4 konstruerad för större spalter samt enkel fasthållning i en fyrkantsprofil.

Typ 07A
Konstruerad för att ge stor ytkontakt i lyftapplikationer men  användas även som tätning. Aluminiumskenor i standardstorlek kan användas för typ 7.

Typ 10A
Primärt konstruerad för applikationer med höga tryck, som barriär mellan olika tryckskillnader samt små spalter. I expanderat tillstånd utvidgas/förlängs sidoväggarna för erforderlig spalttäckning.

Typ 10B
Primärt konstruerad för applikationer med höga tryck, som barriär mellan olika tryckskillnadr samt små spalter. I expanderat tillstånd utvidgas/förlängs sidoväggarna för erforderlig spalttäckning.

Typ 10X
Den senaste profilen i 10 serien. Primärt konstruerad för applikationer med höga tryck och små spalter. I expanderat tillstånd utvidgas/förlängs sidoväggarna för erforderlig spalttäckning.

Fler exempel
Ladda ner material